Răsărit..

Apus.

Privim cum soarele se pierde în mulţimea de nori, iar în depărtări se aud şoaptele valurilor, ca o chemare a nopţii ce urma să vină.

Sunetele calde se aud în surdină urmate de contopirea Soarelui cu marea. Ea priveşte adânc în ochii lui, în timp ce valurile le răcesc trupurile calde.

E toamnă, nisipul e rece, picăturile încep să cadă atingând scoicile strivite de picioarele fără milă a celor ce nu vor să respecte ce îi înconjoară. Dar cele două suflete gemene.. ei.. ating uşor nisipul, îl răsplătesc cu trupurile lor, calmează rănile ce au rămas din vară..

Nu au sufletele curate. Inima lor nu e pură. Îşi aduc aminte de toate victimele, tot sângele ce a curs. Sufletele lor nu vor scăpa de păcate, şi ei ştiu asta. Trupurile lor vor rămâne otrăvite dar plaja le alină durerea. Ea i-a unit şi tot ea îi va despărţi.

Stăteau îmbrăţişaţi acum, cuprinşi uşor de întunericul ce începe a se aşterne, simţindu-se în siguranţă unul în braţele celuilalt.

O ţine strâns la pieptul lui, promiţându-i că deşi vor muri la răsărit, el nici atunci când valurile nu vor mai exista, când vor înceta să ajungă pe mal, iubirea lui tot nu se va termina. Mâinile reci erau unite, lăsând să se simtă pulsul accelerat, sângele ce încă le mai curgea prin vene. Respiraţia lui atingea pielea catifelată a Annei, lăsând ca fiecare val să o transforme în mici picături cristaline.

Buzele vişinii se apropie, oprind timpul în loc în acele câteva secunde în care se uneau în tandrul dans al sărutului. Setea de sânge a fost potolită până acum, dar în timp ce dinţii acesteia muşcă suav buzele lui, pofta revine, transformând momentul de tandreţe într-o luptă interioară.

Speriat, Aiden se dă înapoi, privind-o pe Anne dubios, neştiind ce să facă. Începe să spună un amalgam de cuvinte fără niciun înţeles, cuvinte ce pot răni aproape orice.. vampir ca şi ei. Ştiu amândoi că dacă muşca prea tare atunci colţii albi rămâneau înfipţi în buza lui moale, secătuindu-l până la ultima picătură.

Anne se uită în gol. Nu ştie de ce a avut tentativa de a-l muşca, cert e că îi pare rău.

“Probabil pentru că nu am gustat sânge proaspăt de două zile” îşi spune ea şi se retrage într-un loc ferit de razele lunii. Tremura.

Paşii goi răsună pe scoicile şi nisipul fin, lăsând la alegerea lui dacă vrea să o urmeze. Da, se duce spre ea.

Valurile se sparg în diguri, iar ei stau şi le privesc. Nu sunt apropiaţi. Distanţa rece le slăbeşte puterile din ce în ce mai mult, iar cu “ajutorul” răsăritului, puterile le mor şi mai repede.

O ajunge din urmă. Respiraţia lui Aiden pe spatele ei o face să râdă, ca întotdeauna. Mâna lui se ridică şi o mângâie uşor pe obraz. Simte nevoia de a îi mai spune o dată că nu mai e mult până la răsărit.

Le părea rău că acum trebuie să se termine totul. Dar trebuie să se termine. Totul se termină.. legea firească a lucrurilor.

Razele marelui Soare ies încet din mare, luminând încet încet cerul, transformandu-l într-o paletă de culori vii, roşiatice, parcă aşezate în aşa fel încât pensula unui pictor nu le poate rândui mai bine. Nu vor să se despartă. Pentru câteva minute încep să se întrebe de ce au ales să facă asta. Dar uitându-se la cum părul lor negru devine gălbui, privesc în trecut spre clipele de groază, clipe sângeroase, în care erau nedumeriţi, ameţiţi de nevoia de sânge. Tot acest cadru macabru trebuia să dispară.

Ochii lor deveneau acum gălbui de asemenea, iar părul lor deja era alb. Soarele le face rău. Se spune că avem degetele separate pentru ca degetele sufletului pereche să se potrivească în spaţiul acela. Se ţineau de mână, şi înainte ca soarele să se înalţe triumfător asupra mării, buzele lor acum rozalii, pale, se unesc pentru ultima dată în “tandrul dans al sărutului”..


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: